dijous, 19 d’abril del 2012

FITXA TÈCNICA, ÀMBITS I EXPORTACIÓ I IMPORTACIÓDE FRANÇA

GEOGRAFIA

Geografia  bàsica
La República Francesa (nom local, République française) és un estat d'Europa occidental, formada per una part metropolitana i una sèrie de Departaments d'Ultramar. La França metropolitana limita amb quatre mars: El Mar del Nord, el Canal de la Manxa, L'Oceà Atlàntic i el mar Mediterrani, que a més envolta l'illa de Còrsega. Amb una superfície metropolitana de 544 435 km ² (675.417 km ² amb els territoris d'ultramar), França s'estén sobre 51000 quilòmetres de nord al sud i l'est a l'oest.
Consultat el dia 16 de abril de 2012.
Medi ambient
 El territori d'aquest país es reparteix en quatre regions biogeogràfiques: mediterrània, continental, atlàntica i, a la part francesa dels Alps, alpina. Destaquen en el seu patrimoni natural tres llocs patrimoni de la Humanitat declarats per la Unesco: comparteix amb Espanya el bé mixt Pirineus (1997, 1999); béns naturals són "Golf de Porto, cala de Piana, golf de Girolata i reserva de Scandola" ( 1983) i les "Llacunes de Nova Caledònia: diversitat dels esculls i ecosistemes connexos" (2008), en el territori d'Ultramar. Compta amb 10 reserves de la biosfera, entre elles la transfronterera, compartida amb Alemanya, de Vosgues du Nord / Pfälzerwald. 3.314,275 hectàrees estan protegides com aiguamolls d'importància internacional a l'empara del Conveni de Ramsar, en total, 36 llocs Ramsar. Té cinc parcs nacionals: Ecrins, Mercantour, Port Cros, Pyrénées Occidentals i Vanoise.
Els riscos naturals són, en la França metropolitana, són les inundacions, allaus, tempestes de vent en ple hivern, sequeres, incendis forestals al sud prop de la Mediterrània. En els departaments d'ultramar pot haver huracans (ciclons), inundacions i activitat volcànica en llocs com Guadalupe, la Martinica i l'illa de Reunió.
Pel que fa als problemes mediambientals, hi ha cert dany als boscos derivat de la pluja àcida, la contaminació atmosfèrica a partir d'emissions industrials i de la circulació de vehicles, la contaminació de les aigües provenen de deixalles urbanes i de les granges.
http://es.wikipedia.org/wiki/Geograf%C3%ADa_de_Francia
Consultat el dia 16 de abril de 2012.

Clima
 

Quant al clima, encara que França forma part de la zona temperada, amb calors a l'estiu. La influència de la Mediterrània es manifesta per hiverns suaus i curts i per estius tòrrids.
 http://es.wikipedia.org/wiki/Geograf%C3%ADa_de_Francia
Consultat el dia 16 de abril de 2012.
 
http://www.colonialvoyage.com/paesi/it/francia/images/clima_francia.gif

Cultura

Gastronomia 

La gastronomia de França està considerada com una de les més importants del món. Està caracteritzada per la seva varietat, fruit de la diversitat regional francesa, tant cultural com de matèries primeres, però també per la seva refinamiento.1 2 La seva influència es deixa sentir en gairebé totes les cuines del món occidental, que han anat incorporant a les seves bases coneixements tècnics de la cuina francesa. Diversos xefs francesos tenen una gran reputació internacional, com és el cas de Taillevent, La Varenne, Carême, Escoffier, Ducasse o Bocuse. Està ara inclosa, juntament amb la gastronomia de Mèxic, a la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, des del 16 de novembre de 2010.
Exemples Gastronòmics:
Tartine: La tartine és una recepta francesa que es menja per esmorzar i que és simple i nutritiu.
  
Ratatouille: És un menjar típic de França amb productes francesos, d'hort, i que és totalment vegetarià. Aquest plat francès porta un pebrot vermell, un carbassó, una dent d'all, 3 tomàquets madurs, una albergínia, 1/2 tassa d'oli, una ceba, herbes aromàtiques al gust, pebre i sal.
Crepés: El crepés és unes postres típiques francès que es fa amb ous i se serveix com a postres. 
Balls: Els francesos són per naturalesa molt aficionats a la música ia la dansa, raó per la qual han aconseguit inventar diversos balls de fama mundial, una de les invencions de la nació gal · la és el famós Ballet sent una de les danses més populars de tot el món.
http://es.over-blog.com/Comidas_tipicas_de_Francia_los_mejores_platos-1228321775-art334690.html
Consultat el dia 18 d’abril de 2012.

Llengües
En algunes regions al costat del francès s'empra el franc-provençal, occità, gascó, bretó, cors, català, alsacià, basc i neerlandès (flamenc, prop de Dunkerque, a l'extrem nord de França).
Consultat el dia 23 d’abril de 2012

Historia
França és un dels estats més antics d'Europa, encara que només apareix amb aquest nom a partir de l'edat mitjana en una data difícil de precisar de manera irrefutable. Es reconeix totalment a la Gàl · lia com a antecedent històric de França, si bé la Gàl · lia ocupava una superfície europea lleugerament més extensa que la França actual.
http://es.wikipedia.org/wiki/Historia_de_Francia
Consultat el dia 19 d’abril de 2012.

Economia

PIB
França és la cinquena economia més gran del món, darrere dels Estats Units, Japó, Xina, Alemanya i per davant del Regne Unit. El 2007, el valor del seu producte interior brut (PIB) era 1000000000000 892.000 milions d'euros.2 És el disset major PIB per càpita (en el tipus de canvi nominal), lleugerament per sobre de la mitjana de la UE-15 . En la classificació pel PIB en PPA, França es constitueix com la setena economia més gran.
Consultat el dia 18 d’abril de 2012.

Productes exportats i importats a França:

Exportacions de productes francesos al mon
-  El formatge rocafort: És un formatge què és fa de llet de cabra i és deixa madurar amb fongs ales coves de Cambalou de la localitat occitana de Ròcafòrt (Roquefort-sur-Soulzon en francès) . Te una textura suau i un sabor molt fort.
Informació pròpia.


- El Champagne: és un tipus de vi blanc i molt espumós què és fa a diverses regions de França.
Informació pròpia.


Importacions de productes a França:
El croissant: És un producte de origen austríac que es va inventar amb l’ocupació de l’exercit turc a les terres cristianes. Posteriorment importat a França quan un oficial austríac, August Zang, va obrir un forn vienesa a París. La paraula croissant en francès significa creixent, denominat així per la seva forma. Esta fet de Mantega o margarina segons el gust de la persona, i pasta.
Consultat el dia 18 d’abril de 2012.


Moneda oficial: Ara mateix és l’euro l’única moneda francesa per la seva integració a l’únio  europea. Abans era una moneda francesa anomenada franc.

1 comentari: